Friday, December 27, 2013

អ្វី​ដែល​អ្នក​មិន​ធ្លាប់​ដឹង​អំពី​ប្រយោជន៍​ផ្លែ​ដូង​ចំពោះ​សុខភាព​

តើ​អ្នកដឹង​ទេ​ថា ផ្លែ​ដូង​គឺជា​ផ្លែឈើ​អច្ឆរិយៈ​មួយ​ប្រភេទ​ដែល​ដុះ​នៅលើ​ផែនដី​សម្រាប់​ផ្តល់​ជា​ប្រយោជន៍​របស់​វា​ដល់​តម្រូវកា​រ​របស់​មនុស្ស​គ្រប់រូប​? ព្រោះ​វា​អាច​ជួយសង្គ្រោះ​ជីវិត​មនុស្ស​បាន​!

​មនុស្ស​មួយចំនួន ដឹង​ថា​ដូង​មាន​សារៈសំខាន់​ក្នុង​ការគ្រប់គ្រង​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​, បញ្ចុះ​កូ​ឡេ​ស្ទើ​រ៉ុល​, ធ្វើអោយ​របួស​ឆាប់​ជា​និង បង្គ្រប់​ជាតិ​ទឹក​។
8(22) (1)ផ្លែ​ដូង​ត្រូវបានគេទទួលស្គាល់​ថា​ជា​ឱសថ​បង្កើន​មុខងារ​ប្រព័ន្ធ​ភាពស៊ាំ​, ប្រឆាំង​នឹង​មេរោគ​ផ្សិត​, អង់​ទី​ប៊ីយ៉ូ​ទិច​, ប្រឆាំង​នឹង​វីរុស និង​បាក់តេរី រយៈពេល​រាប់​ពាន់​ឆ្នាំ​មកហើយ​។ ថ្មីៗ​នេះ អ្នកស្រាវជ្រាវ​សម័យ​ទំនើប​បានចាប់ផ្តើម​ស្រាវជ្រាវ​យ៉ាង​យកចិត្តទុកដាក់ទៅលើ​អត្ថប្រយោជន៍​ចំពោះ​សុខភាព​របស់​ផ្លែ​ដូង​យ៉ាង​ពេញលេញ​តែម្តង​។
​ដោយសារ​តែ​ដូង​មាន​សមា​ធាតុ​ជា​អង់​ទី​អុក​ស៊ីដង់ដ៏​ខ្លាំងក្លា ដូច្នេះ​វា​អាច​ប្រើប្រាស់​ជា​៖



  • ​បញ្ចុះ​កូ​ឡេ​ស្តេ​រ៉ុល​
  • ​ពង្រឹង​ដល់​ការរំលាយ​អាហារ​
  • ​បំបាត់​ភាព​ជ្រីវជ្រួញ​
  • ​គ្រប់គ្រង​ជាតិ​ស្ករ​ក្នុង​ឈាម​
  • ​សម្លាប់​វីរុស​
  • ​សាងសង់​កោសិការ​
  • ​សម្របសម្រួល​អ័រម៉ូន​
  • ​បង្កើន​ការផលិត​អ័រម៉ូន​ទី​រ៉ូ​អ៊ីត​
  • ​សម្រក​ទម្ងន់​
  • ​បង្កើន​ការរំលាយ​អាហារ​
  • ​ប្រឆាំង​នឹង​ការបង្ក​រោគ​
  • ​កាត់បន្ថយ​ការ​ភ្លេច​ភ្លាំង​
  • ​សម្លាប់​បាក់តេរី​៕(ដក​ស្រង់​ពី​គេហទំព័រ Health.com.kh

No comments:

Post a Comment