តើអ្នកដឹងទេថា ផ្លែដូងគឺជាផ្លែឈើអច្ឆរិយៈមួយប្រភេទដែលដុះនៅលើផែនដីសម្រាប់ផ្តល់ជាប្រយោជន៍របស់វាដល់តម្រូវការរបស់មនុស្សគ្រប់រូប? ព្រោះវាអាចជួយសង្គ្រោះជីវិតមនុស្សបាន!
មនុស្សមួយចំនួន ដឹងថាដូងមានសារៈសំខាន់ក្នុងការគ្រប់គ្រងជាតិស្ករក្នុងឈាម, បញ្ចុះកូឡេស្ទើរ៉ុល, ធ្វើអោយរបួសឆាប់ជានិង បង្គ្រប់ជាតិទឹក។
ផ្លែដូងត្រូវបានគេទទួលស្គាល់ថាជាឱសថបង្កើនមុខងារប្រព័ន្ធភាពស៊ាំ, ប្រឆាំងនឹងមេរោគផ្សិត, អង់ទីប៊ីយ៉ូទិច, ប្រឆាំងនឹងវីរុស និងបាក់តេរី រយៈពេលរាប់ពាន់ឆ្នាំមកហើយ។ ថ្មីៗនេះ អ្នកស្រាវជ្រាវសម័យទំនើបបានចាប់ផ្តើមស្រាវជ្រាវយ៉ាងយកចិត្តទុកដាក់ទៅលើអត្ថប្រយោជន៍ចំពោះសុខភាពរបស់ផ្លែដូងយ៉ាងពេញលេញតែម្តង។
ដោយសារតែដូងមានសមាធាតុជាអង់ទីអុកស៊ីដង់ដ៏ខ្លាំងក្លា ដូច្នេះវាអាចប្រើប្រាស់ជា៖
- បញ្ចុះកូឡេស្តេរ៉ុល
- ពង្រឹងដល់ការរំលាយអាហារ
- បំបាត់ភាពជ្រីវជ្រួញ
- គ្រប់គ្រងជាតិស្ករក្នុងឈាម
- សម្លាប់វីរុស
- សាងសង់កោសិការ
- សម្របសម្រួលអ័រម៉ូន
- បង្កើនការផលិតអ័រម៉ូនទីរ៉ូអ៊ីត
- សម្រកទម្ងន់
- បង្កើនការរំលាយអាហារ
- ប្រឆាំងនឹងការបង្ករោគ
- កាត់បន្ថយការភ្លេចភ្លាំង
- សម្លាប់បាក់តេរី៕(ដកស្រង់ពីគេហទំព័រ Health.com.kh
No comments:
Post a Comment